La informació és poder

La informació és poder

Article d’opinió de Jaume Llonch, Administrador d’INOLOGY. Article publicat a l’ACEDE

A partir del 25 de maig d’aquest any serà obligatori complir amb el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD). Les empreses que no ho facin podrien incórrer en sancions de fins al 4% de la seva facturació global, o ser sancionades amb multes de fins a 20 milions d’euros.

La RGPD és un pilar bàsic de protecció per als ciutadans europeus, si bé les empreses han de conscienciar-se ja que parlem d’un canvi cultural pel qual cal comptar amb les eines necessàries i que, a més, suposarà una innegable oportunitat de negoci per al sector.

Pot dir-se que la nova llei de dades serà molt positiva, d’una banda, l’usuari de serveis estarà més protegit, mentre que les empreses, obligades a implementar mesures per complir amb aquesta normativa, gaudiran d’una major seguretat enfront de qualsevol atac. No obstant això, enquestes recents llancen a la llum uns resultats preocupants sobre el coneixement i la preparació de les empreses davant l’arribada de la llei.

Les empreses han de revisar els seus processos de tractaments de dades, però també han d’aplicar-ho als seus empleats, doncs és una normativa que hem de conèixer tots dins de les organitzacions. D’altra banda, tant partners com a auditories i fabricants coincidim que és una oportunitat molt important de negoci, però sempre que estiguin conscienciats els  usuaris.

A pocs dies per a la implantació del RGPD, el nou Reglament es contempla com un pas més de la llei existent amb la idea d’homogeneïtzar en el marc europeu a la transferència de la informació i les dades.

Així, per a l’individu és un benefici perquè té més traçabilitat i drets sobre els usos. És una batalla guanyada. Per a les empreses, canvi en la mentalitat i portabilitat i traçabilitat de les dades. És una oportunitat de negoci per a qualsevol país d’Europa.

No obstant això, la normativa suposa algunes pors, doncs tot el que suposa una inversió és una gestió de la por. Prendre consciència, per a empreses com les nostres, és una responsabilitat, implica ajudar a les pimes i organitzacions, sobretot, i s’obre una oportunitat per convertir-nos en un vehicle i crear una consciència.

El RGPD porta major transparència i el dret a accedir a la informació que les empreses disposin de les nostres dades, entre altres beneficis. Per tant, tota empresa haurà d’estar preparada per poder oferir aquesta informació a les persones que sol•licitin conèixer l’origen de les seves dades, per la qual cosa ara es fa imprescindible la implementació d’eines tecnològiques que ajudin a atendre aquests drets. A més, el reglament aporta una cosa molt bona: la portabilitat de les dades ha de ser transparent i intuïtiva.

La RGPD planteja una nova perspectiva que exigeix a les empreses comptar amb una sèrie de mesures de seguretat i personal capacitat per fer front a la normativa i protegir les dades. Totes les empreses –públiques, privades, independentment de la seva mida i sector, han de comptar amb una infraestructura de seguretat que protegeixi la seva informació i els hi permeti detectar, controlar respondre i informar de qualsevol esquerda o violació de les dades. Detectar, prevenir, respondre i també predir qualsevol incident.

Sens dubte, la RGPD presenta una gran oportunitat per aportar encara més valor als negocis i per a convertir-se en impulsor positiu per a la salut de la informació en les empreses, reforçant la protecció de les dades personals.

Article d’opinió de Jaume Llonch, Administrador d’INOLOGY. Article publicat a l’ ACEDE

Compartir
Inology
Artículos relacionados

Inology renueva su Sello de Pyme Innovadora otorgado por el Ministerio de Ciencia e Innovación

Desde Inology, estamos orgullosos de anunciar que el Ministerio de Ciencia e Innovación nos ha renovado el Sello de Pyme Innovadora por 3 años

Yellow Day: el día más feliz del año

Hoy, 20 de junio, se celebra el Yellow Day. Pero, ¿qué tiene de especial este día? Es el día más feliz del año: más

Presentamos la nueva imagen corporativa de Inology

Este mes de Junio está repleto de novedades en Inology: el pasado 6 de junio, celebramos nuestro 36 aniversario y coincidiendo con este acontecimiento, hemos renovado nuestra

Solicitar demo

¡Descubre cómo Tickelia, Nubhora o Marino ERP pueden ayudar a optimizar la gestión de Gastos y Viajes de Empresa, Control y Gestión del Tiempo y Accesos o ERP & CRM de tu mediana o gran empresa según tus necesidades!